"Urrian bota ongarri, arabera uzta berri"
[Jakoba Errekondo]
Oinarrizko lanak: Egin baratzearen planifikazioa eta jarraitu. Aukeratu tokia. Egin taulenak. eskuratu tresnak. Prestatu lurra eta ongarriak. Erabaki hazitegia bai edo ez, eta non.
Baratzean hasiberriak direnentzat:
Oinarriak: banatu lanak, kendu belarrak, muntatu taulenak, eskuratu ongarriak eta eman lurrari.
Aurkeratu barazkirik errazenak eta hasi landatzen.
Oso errazak: baba, baratxuria (berdetarako), tipula zuria eta gorria eta tipulina.
Bestelakoak: ilarra.
Oso errazak: eskarola, borraja, ziazerba, tipulina, marrubia eta izpilikua.
Porrua, aza, azalorea, brokolia, errefaua, errukula, kukulua, orburua, zerba, erremolatxa, ziazerba, borraja, azenarioa, mihilua, apioa, apio-arbia, babarruna, leka, kuiatxoa, luzokerra, kuia, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria, uraza, eskarola eta txikoria.
EMAN HARTURAKO:
Zirkuitu ibilbidea 2, Industrialdea 15
20160 Lasarte-Oria. Gipuzkoa. Euskal Herria
bizibaratzea@bizibaratzea.eus
+34 943371545