"San Jil [Irailak 1] garoa ebaki eta bil"
[Jakoba Errekondo]
Oinarrizko lanak: egin baratzearen planifikazioa. Aukertu tokia, eta egin taulenak. Eskuratu tresnak, eta, ondoren, prestatu lurra eta ongarriak. Sasoi garrantzitsua da neguan jasoko ditugun barazkiak landatzeko.
Baratzearekin hasi behar dutenentzat:
Oinarriak: erabaki tokia, begiratu lurraren konposizioari, kendu belarrak, muntatu taulenak eta eskuratu ongarriak.
Erabaki eta antolatu baratzeko prozesu osoa nola dokumentatuko dugun: idaztzizko materiala, grabazioak...
Erabaki urratsak ere: landatuz hastea errazagoa da; hazitegia bigarren urratsa izan daiteke.
Aukeratu barazkirik errazenak, eta hasi landatzen.
Lehenagotik baratzea zutenentzat: berrikusi nola zegoen baratzea aurreko ikasturte amaieran; ikusi argazkiak, eta alderatu topatu dugunarekin. Nola daude lagin bezala utzi genituen landareak: eman dituzte loreak? Garatu al dituzte haziak?
Oso errazak: baba, baratxuria, azenarioa, errefaua, ziazerba, tipula zuria eta gorria eta tipulina.
Bestelakoak: errukula, eskorola eta txikoria.
Oso errazak: izpilikua, marrubia, azak, borraja, eskarola, perrexila, porrua, urraza eta zerba.
Bestelakoak: apioa, azalorea, brokolia, erremolatxa, kardua, orburua eta txikoria.
Porrua, tipula zuria eta gorria, aza (udakoa), azalorea (udakoa), brokolia (udakoa), errefaua, errukula, kukulua, zerba, erremolata, borraja, azenarioa, apioa, apio-arbia, babarruna, leka, kuiatxoa, luzokerra, kuia, patata, tomatea, alberjinia, piper berdea eta gorria, uraza, eskarola eta txikoria.
EMAN HARTURAKO:
Zirkuitu ibilbidea 2, Industrialdea 15
20160 Lasarte-Oria. Gipuzkoa. Euskal Herria
bizibaratzea@bizibaratzea.eus
+34 943371545