Zerbaren familiakoa da. Bi urteko landarea da. Lehenengoan hostaila emango du, eta sustraiko erreserbak pilatuko ditu; bigarrengoan, berriz, erreserba horien bizkar, gara tente bat luzatu eta loratuko da hosto tartetik. Lurrazalean loditzen duen sustrai-erreserba hori baliatzen dugu guk.
Hotzak ez du beldurtzen eta freskozalea da. Lehortearekin sustraia mikaztu eta zakartu egingo da.
Lehendik ongarria duen lurrean ereiten da. Ongarri berria ez zaio batere gustatzen.
Ereiten dugun tokian bertan haziko da; hau da, erein baratzean bertan, otsailetik ekainera. Errenkan edo sailean erein daiteke. Errenkak 25-30 zentimetroko tartearekin. Lurperatu haziak 2-3 cm. Jaiotzen direnean, bakandu 10--15 zentimetroko tartea utzita.
Jaio berritan, goxo-goxoa da, eta asko gustatzen zaie txoriei; prest eduki sareren bat edo beste zerbait.
Landatu bakantzeko kentzen diren landaretxoak.
Erein eta hilabete pare batera, jaten hasteko moduan dira. Ez utzi handitzen, zakartu egiten dira eta.
Lagun ditu uraza, baba, babarruna, patata eta azenarioa. Baita tipula ere; horrek bareak uxatzen ditu.
Ez du gogoko bere familiako bat, ziazerba.
Gatza gustatzen zaio, erein aurretik lurra prestatzean, zabaldu itsasoko gatza metro kuadroko 15 gramo.
Sustrai lodikotea baliatzen dugu, baina hostoak ere jan daitezke, zerbarenak bezala.
Lurrari heze eusteko eta belarrik ez sortzeko, jarri tartean landare-hondakinak: orbela, garoa, belarra, lastoa...
Erremolatxa landareari buruz jakintza gehiago eskuratzeko Landarepedia atalera jo ezazu
EMAN HARTURAKO:
Zirkuitu ibilbidea 2, Industrialdea 15
20160 Lasarte-Oria. Gipuzkoa. Euskal Herria
bizibaratzea@bizibaratzea.eus
+34 943371545