NEKAZARITZA. Baserriko produktuen azoka. Antolatzailea: Tolosako Udala.
Goiz guztian zehar Zerkausian, Berdura Plazan, Euskal Herri Plazan, Triangulon eta San Frantzisko
Areatza 48005 Bilbao
Metroko geralekua: Alde Zaharra
GURE LURREKO MERKATUA-HEMENGO PRODUKTUAK
Ortutik hartu berriko janaria aintzat hatu eta tradiziozko gastronomia gustukoa baduzu, bitartekari eta gehigarririk gabe, hauxe da zure esparrua. Azoka txikia egiten da larunbatero Areatzako parkean, lurraren eta mahaiaren arteko distantzia laburtzearren. Baserritarren eta kontsumitzaileen arteko zuzeneko harremana, berme guztiekin.
Urteko larunbat guztietan
Bilbobus zkak.: 03-26-30-40-56-58-71-72-75-77-85-A1-A2-A7
Metro Unamuno. Tranbia Basurto-Atxuri
Informazio gehiago:
BILBAO-BIZKAIA SLOW FOODLarunbat guziz, Merkatuaren inguruan, Errobi bazterretan eta zubietan.
Larunbat guziz, 7:00etatik 12:30era, Dubourdieu eta Roquebert kaietan eta Pannecau eta Marengo zubietan, hirurogei ekoizle baino gehiago biltzen dira, berek ekoitzi sasoiko mozkinen saltzera: barazkiak, fruituak, arroltzeak, gasna, zerrikiak, ogiak eta bixkotxak… eta mozkin biologikoak!
Merkatu inguruan, janari saltzaileek ekoizleen eskaintza osatzen dute.
Saskia, ibiltzeko makila edo jantzi batzuk eskas badituzu, horiek ere atzemanen dituzu.
2 orduko bisita gure erlategira, Balerdipeko eztia sortzen duten protagonistak eta erlezainon lana gertuagotik ezagutu ahal izateko. Amaieran gure produktuen dastaketa egingo dugu. Ziztadarik ez jasotzeko jantzia, gure kontu! Goiz ederra pasako dugu naturaz inguratuta, Balerdipean.
Oraingoz bisitak larunbat goizetan egingo ditugu Bedaion, goizeko 10:00etatik 12:00etara. Gutxienez 6ko taldeak izango dira; gehienez 16 pertsonakoak. Erosi zure sarrera lehenbailehen!
Tokia: Bedaio (egin klik kokalekua ikusteko)
Eguna: larunbat goizetan, 10:00etatik 12:00etara
Prezioa: 12€/pertsonako
Amaiurko Errota eta dolarea + talo tailerra haurrentzat eta talo
dastaketa helduentzat. Urteak joan, urteak etorri, Amaiurko
errotarriek biraka jarraitzen dute. Arto ekologikoa, kimikorik eta
glutenik gabekoa ehozten dute bertan. Bisita gidatuetan, arto
ehotzearen erakustaldiak egiten dituzte
Udaberritik urte bukaerara arte:
larunbata, igande eta jai-egunetan.
Zubietan kontsultatu. Uztailean/
abuztuan eta Irailean (hilabete
erdialdera arte): egunero, astelehene-
tan eta ortzegunetan izan ezik.
Ordutegia:
10:00/12:00/ 16:30 Bisita gidatua +
talo tailerra (haurrentzat). Bisita
gidatua + Dastaketa (helduentzat)
Izen-ematea:
WhatsApp: 619 955 709
www.amaiurkoerrota.com
https://nekatoenea.cpie-littoral-basque.eu/agenda/1241-prentsaketa_la_pressee_des_pommes_au_domaine_d_abbadia_a_hendaye_
NEKAZARITZA ETA ESKULAN-GINTZA. Arrieta inguruko ekoizleen baserriko produktuen erakusketa eta salmenta. Antolatzailea: Arrietako Udala eta Lekukoartu Elkartea.
Amaiurko Errota eta dolarea + talo tailerra haurrentzat eta talo
dastaketa helduentzat. Urteak joan, urteak etorri, Amaiurko
errotarriek biraka jarraitzen dute. Arto ekologikoa, kimikorik eta
glutenik gabekoa ehozten dute bertan. Bisita gidatuetan, arto
ehotzearen erakustaldiak egiten dituzte
Udaberritik urte bukaerara arte:
larunbata, igande eta jai-egunetan.
Zubietan kontsultatu. Uztailean/
abuztuan eta Irailean (hilabete
erdialdera arte): egunero, astelehene-
tan eta ortzegunetan izan ezik.
Ordutegia:
10:00/12:00/ 16:30 Bisita gidatua +
talo tailerra (haurrentzat). Bisita
gidatua + Dastaketa (helduentzat)
Izen-ematea:
WhatsApp: 619 955 709
www.amaiurkoerrota.com
https://asporotsttipi.cpie-littoral-basque.eu/agenda/1224-invitation_vernissage_broussaille_s_secretes_connivences_avec_le_sol_helene_david
Antolatzaileak: Gora Egia!
https://ehlgbai.org/eu/formakuntza-saioak-egunaldi-teknikoak-bisitak-eta-hitzaldiak/
Donibane Lohizuneko merkatua merkatu estaliaren inguruan antolatzen da. Urte osoko astearte eta ostiral goizetan, 70 saltzailek baino gehiagok haien ekoizpenak saltzen dituzte, uztaila eta agorrilean egun osoko merkatua delarik
https://asporotsttipi.cpie-littoral-basque.eu/agenda/1085-que_se_passe_t_il_sur_les_dunes_de_sokoburu_en_automne_
https://asporotsttipi.cpie-littoral-basque.eu/agenda/1181-la_corniche_basque_vue_de_la_mer_
Egun on,
Euskal Herriko Laborantza Ganbararen prentsaitzinekora gomitatua zira,
Urriaren 9an (asteazkena), 11.00tan,
Baionan, Lisses karrikan, 4 (Berria kazeta eta Gernika jatetxearen arteko lokalean)
Xehetasunak aurki itzazu juntatu dokumentuan.
Zure presentziaren gain kondatzen dugulakoan, onar itzazu Anderea, Jauna gure goraintzi beroenak.
Informazio gehigarria: deskargatu
Asteazken guziz, 8:00etatik 12:30era, aire libreko merkatu anizkuna: ekoizleak, fruitu eta barazki saltzaileak, arrain saltzailea, munduko janari prestatzaileak, jantziak, fantasiazko joiak, osagarriak…
Urriak 10
19:00 CIDER WEEK – BERTAKO ETA NAZIOARTEKO SAGARDOEN DASTAKETA GIDATUA. Sarrerak erosi.
https://www.intiasa.es/web/es/eventos/la-innovacion-en-una-queseria-artesanal-24
https://www.navarraecologica.org/eu/agenda-cursos-bio/10a-semana-del-producto-local
TURISMOAREN INPAKTUA BILBON
Azken hamarkadan hiri-hazkundeko eredu bat garatu da, baliabide turistikoen garapenean eta erakartzean oinarritua, hiriek eskain ditzaketen ezaugarrietatik abiatuta: museoak, gastronomia, ekitaldi handiak...
Eredu hori eztabaidatzen ari dira hainbat hiritan, oro har, bertako biztanleen eguneroko bizitzan sortzen ari den inpaktua dela eta.
Bilboko egungo egoera aztertzeko asmoz, Ekologistak Martxan-ek, Bilboko Auzo Elkarteen Federazioak eta Civercity Ikerketa Taldeak (UPV-EHU) jardunaldi bat antolatu dute turismoak Bizkaiko hiriburuan izango duen eraginari buruzko hainbat ikuspegi islatzeko.
Datorren urriaren 10ean, 18:30ean, Bilboko La Bolsa eraikinean (Pelota 10), 'Turismoaren inpaktua Bilbon: hiri-garapeneko eredu baten argi-itzalak' jardunaldian parte hartzera gonbidatzen zaituztegu. Jardunaldia hiru hitzalditan banatuko da, egungo turismo ereduak bilbotarrengan duen eraginari buruzko ikuspegi ezberdinak emateko.
1. PISU TURISTIKOAK ETA BIZITEGI-ETXEBIZITZAK: ALDAKETA BIZITEGI-ESTRATEGIAN. Hiriko pisu turistikoen banaketa, inbertsio-funtsen zeregina eta alokairu-politiketan duten eragina.
Enrique Antolin Euskal Herriko Unibertsitateko (UPV-EHU) irakaslea
2. TURISMOAREN ERAGINA BILBON: LAN KALITATEA, OSTALARITZA, HOTELAK... Egoerari buruzko hausnarketa.
Lorena Sánchez. CCOOko Zerbitzuen Federazioko idazkari nagusia.
3. ESPERIENTZIA, AUZOTARREN IKUSPEGITIK: BILBOKO ALDE ZAHARREKO ESPERIENTZIA
Bihotzean Auzo Elkartea
https://ehlgbai.org/eu/formakuntza-saioak-egunaldi-teknikoak-bisitak-eta-hitzaldiak/
Donibane Lohizuneko merkatua merkatu estaliaren inguruan antolatzen da. Urte osoko astearte eta ostiral goizetan, 70 saltzailek baino gehiagok haien ekoizpenak saltzen dituzte, uztaila eta agorrilean egun osoko merkatua delarik
Ostiral guziz, 8:00etatik 12:30era: fruitu eta barazkiak, erretegia, erreximenta eta eztia… auzoko saltegietan egin erosketen osatzeko.
NEKAZARITZA. Baserriko produktuen azoka. Antolatzailea: Tolosako Udala.
Goiz guztian zehar Zerkausian, Berdura Plazan, Euskal Herri Plazan, Triangulon eta San Frantzisko
Areatza 48005 Bilbao
Metroko geralekua: Alde Zaharra
GURE LURREKO MERKATUA-HEMENGO PRODUKTUAK
Ortutik hartu berriko janaria aintzat hatu eta tradiziozko gastronomia gustukoa baduzu, bitartekari eta gehigarririk gabe, hauxe da zure esparrua. Azoka txikia egiten da larunbatero Areatzako parkean, lurraren eta mahaiaren arteko distantzia laburtzearren. Baserritarren eta kontsumitzaileen arteko zuzeneko harremana, berme guztiekin.
Urteko larunbat guztietan
Bilbobus zkak.: 03-26-30-40-56-58-71-72-75-77-85-A1-A2-A7
Metro Unamuno. Tranbia Basurto-Atxuri
Informazio gehiago:
BILBAO-BIZKAIA SLOW FOODLarunbat guziz, Merkatuaren inguruan, Errobi bazterretan eta zubietan.
Larunbat guziz, 7:00etatik 12:30era, Dubourdieu eta Roquebert kaietan eta Pannecau eta Marengo zubietan, hirurogei ekoizle baino gehiago biltzen dira, berek ekoitzi sasoiko mozkinen saltzera: barazkiak, fruituak, arroltzeak, gasna, zerrikiak, ogiak eta bixkotxak… eta mozkin biologikoak!
Merkatu inguruan, janari saltzaileek ekoizleen eskaintza osatzen dute.
Saskia, ibiltzeko makila edo jantzi batzuk eskas badituzu, horiek ere atzemanen dituzu.
2 orduko bisita gure erlategira, Balerdipeko eztia sortzen duten protagonistak eta erlezainon lana gertuagotik ezagutu ahal izateko. Amaieran gure produktuen dastaketa egingo dugu. Ziztadarik ez jasotzeko jantzia, gure kontu! Goiz ederra pasako dugu naturaz inguratuta, Balerdipean.
Oraingoz bisitak larunbat goizetan egingo ditugu Bedaion, goizeko 10:00etatik 12:00etara. Gutxienez 6ko taldeak izango dira; gehienez 16 pertsonakoak. Erosi zure sarrera lehenbailehen!
Tokia: Bedaio (egin klik kokalekua ikusteko)
Eguna: larunbat goizetan, 10:00etatik 12:00etara
Prezioa: 12€/pertsonako
Amaiurko Errota eta dolarea + talo tailerra haurrentzat eta talo
dastaketa helduentzat. Urteak joan, urteak etorri, Amaiurko
errotarriek biraka jarraitzen dute. Arto ekologikoa, kimikorik eta
glutenik gabekoa ehozten dute bertan. Bisita gidatuetan, arto
ehotzearen erakustaldiak egiten dituzte
Udaberritik urte bukaerara arte:
larunbata, igande eta jai-egunetan.
Zubietan kontsultatu. Uztailean/
abuztuan eta Irailean (hilabete
erdialdera arte): egunero, astelehene-
tan eta ortzegunetan izan ezik.
Ordutegia:
10:00/12:00/ 16:30 Bisita gidatua +
talo tailerra (haurrentzat). Bisita
gidatua + Dastaketa (helduentzat)
Izen-ematea:
WhatsApp: 619 955 709
www.amaiurkoerrota.com
EMAN HARTURAKO:
Zirkuitu ibilbidea 2, Industrialdea 15
20160 Lasarte-Oria. Gipuzkoa. Euskal Herria
bizibaratzea@bizibaratzea.eus
+34 943371545