Lagun hori:
Amaiurko Errota eta dolarea + talo tailerra haurrentzat eta talo
dastaketa helduentzat. Urteak joan, urteak etorri, Amaiurko
errotarriek biraka jarraitzen dute. Arto ekologikoa, kimikorik eta
glutenik gabekoa ehozten dute bertan. Bisita gidatuetan, arto
ehotzearen erakustaldiak egiten dituzte
Udaberritik urte bukaerara arte:
larunbata, igande eta jai-egunetan.
Zubietan kontsultatu. Uztailean/
abuztuan eta Irailean (hilabete
erdialdera arte): egunero, astelehene-
tan eta ortzegunetan izan ezik.
Ordutegia:
10:00/12:00/ 16:30 Bisita gidatua +
talo tailerra (haurrentzat). Bisita
gidatua + Dastaketa (helduentzat)
Izen-ematea:
WhatsApp: 619 955 709
www.amaiurkoerrota.com
https://www.navarraecologica.org/eu/agenda-cursos-bio/intsektu-hotela-egiteko-tailerra-15
Antolatzaileak: Gora Egia!
Lagun hori:
Antolatzaileak: Bergarako Elikadura Mahaia, Biziola, Bidezko Elikadura
2023/2024 ikasturtean zehar herri mailan antolatu diren Kataian jardunaldiei itxiera emango die solasaldiak. Jardunaldiok mahai gainean jarri nahi dutena izan da,
elikaduraren gaineko erabakimena ezin dela erabaki pertsonal bat soilik izan. Gure inguruak eskaintzen diguna kontuan harturik, herritar guztientzako elikadura osasuntsu eta iraunkor bat bermatzeko gakoak lantzea izan da asmoa.
Azken saio honekin, honako galdera honetik egin nahi dugu tira: Zein ekimen jarri dezakegu martxan lurra eta elikagai freskoak baliabide gutxien dituzten herritarrei bermatzeko? Komunitate mailan antolatu eta ikuspegi asistentzialista gainditzeko ekimen berriak martxan jartzeko lehen hazia jarri nahi dugu.
Donibane Lohizuneko merkatua merkatu estaliaren inguruan antolatzen da. Urte osoko astearte eta ostiral goizetan, 70 saltzailek baino gehiagok haien ekoizpenak saltzen dituzte, uztaila eta agorrilean egun osoko merkatua delarik
https://fraisoroeskola.eus/tailerra/gure-erosketa-kontzientea/
Asteazken guziz, 8:00etatik 12:30era, aire libreko merkatu anizkuna: ekoizleak, fruitu eta barazki saltzaileak, arrain saltzailea, munduko janari prestatzaileak, jantziak, fantasiazko joiak, osagarriak…
Laborariek haien PAC laguntzak eskuratzeko deklarazioak apirilaren 1etik maiatzaren 15era egiten ahal dituzte.
🔸 Hitzordu indibidualak apirilaren 8an hasiko dira EHLG-n.
Permanentziak ere antolatuak izanen dira :
- Maulen, apirilaren 12an
- Senperen, apirilaren 18an
- Urruñan, apirilaren 25ean
- Atharratzen, maiatzaren 2an
Hitzordua hartu : 05 59 37 18 82
🔸 Erakunde kolektiboa bazira eta zure eskaera egiteko lagundua izan nahi baduzu, deitu EHLG-ra
hitzordu baten finkatzeko :
05 59 37 18 82
Hizlariak: Tom Kucharz, Marije Etxebarria eta Manuel Gutierrez
Pasatutako pandemia garaian, asko idatzi zen zerbitzu publikoei balioa emateko beharraz, krisialdi ekosozialeko garaietarako funtsezko euskarri gisa.
Hala ere, gaur egungo merkataritza- eta inbertsio-politikek, eta horietatik eratorritako isilpeko itun negoziatuek, krisi ekosoziala, deforestazioa, pobretzea, klima-aldaketa eta landa-munduko gatazkak areagotzea ekarri dute, eta zerbitzu publikoak (osasuna, hezkuntza, uraren kudeaketa, garraioa, zaintzak…) desegitea eta pribatizatzea erraztu dute, eta pertsonok ahulago bihurtu gaituzte. Sistema berak etengabe txikitu eta degradatu ditu zerbitzu horiek, ideologia neoliberal hegemoniko baten konpasean, publikoaren deskonposizioaren dogma besarkatzen duena.
Zaintza lanak ezinbestekoak dira bizitza eta osasuna sostengatzeko, gure gizartea eta munduaren iraunkortasunerako ezinbestekoak. Baina funtsezkoak izan arren, historikoki lan mota hauek emakumeoi egotzi zaizkigu nagusiki eta ikusezinak izan dira. Kontziliaziorako eta mendekotasun egoeretan daudenak zaintzeko bitarteko legalek emakume batzuen bizitza erraztu badute ere, ez dira batere eraldatzaileak. Zerbitzu duin publiko eta unibertsal gehiago behar ditugu, neurrira eraikitako sare publiko hurbila.
Hezkuntzaren arloan, gure gizarteen erresilientzian lagunduko duen hezkuntza ekosoziala behar dugu, funtsezko zerbitzu publikoen (osasuna, hezkuntza, gizarte-babesa, etab.) garapenaren esparruan jardunez, krisi ekonomiko eta ekosozialari aurre egiteko beste prozesu bat izan dadin.
Premiazkoa eta beharrezkoa da egungo arrisku-egoerari eta zerbitzu publikoen etorkizunari buruzko hausnarketa egitea.
Donibane Lohizuneko merkatua merkatu estaliaren inguruan antolatzen da. Urte osoko astearte eta ostiral goizetan, 70 saltzailek baino gehiagok haien ekoizpenak saltzen dituzte, uztaila eta agorrilean egun osoko merkatua delarik
Ostiral guziz, 8:00etatik 12:30era: fruitu eta barazkiak, erretegia, erreximenta eta eztia… auzoko saltegietan egin erosketen osatzeko.
https://www.gipuzkoanatura.eus/eu/tailer-eta-hitzaldiak
https://www.gipuzkoanatura.eus/eu/tailer-eta-hitzaldiak
Antolatzaileak: Elgoibarko Udala
Hil bakoitzeko azken larunbatean.
NEKAZARITZA. Baserriko produktuen azoka. Antolatzailea: Tolosako Udala.
Goiz guztian zehar Zerkausian, Berdura Plazan, Euskal Herri Plazan, Triangulon eta San Frantzisko
Areatza 48005 Bilbao
Metroko geralekua: Alde Zaharra
GURE LURREKO MERKATUA-HEMENGO PRODUKTUAK
Ortutik hartu berriko janaria aintzat hatu eta tradiziozko gastronomia gustukoa baduzu, bitartekari eta gehigarririk gabe, hauxe da zure esparrua. Azoka txikia egiten da larunbatero Areatzako parkean, lurraren eta mahaiaren arteko distantzia laburtzearren. Baserritarren eta kontsumitzaileen arteko zuzeneko harremana, berme guztiekin.
Urteko larunbat guztietan
Bilbobus zkak.: 03-26-30-40-56-58-71-72-75-77-85-A1-A2-A7
Metro Unamuno. Tranbia Basurto-Atxuri
Informazio gehiago:
BILBAO-BIZKAIA SLOW FOODLarunbat guziz, Merkatuaren inguruan, Errobi bazterretan eta zubietan.
Larunbat guziz, 7:00etatik 12:30era, Dubourdieu eta Roquebert kaietan eta Pannecau eta Marengo zubietan, hirurogei ekoizle baino gehiago biltzen dira, berek ekoitzi sasoiko mozkinen saltzera: barazkiak, fruituak, arroltzeak, gasna, zerrikiak, ogiak eta bixkotxak… eta mozkin biologikoak!
Merkatu inguruan, janari saltzaileek ekoizleen eskaintza osatzen dute.
Saskia, ibiltzeko makila edo jantzi batzuk eskas badituzu, horiek ere atzemanen dituzu.
2 orduko bisita gure erlategira, Balerdipeko eztia sortzen duten protagonistak eta erlezainon lana gertuagotik ezagutu ahal izateko. Amaieran gure produktuen dastaketa egingo dugu. Ziztadarik ez jasotzeko jantzia, gure kontu! Goiz ederra pasako dugu naturaz inguratuta, Balerdipean.
Oraingoz bisitak larunbat goizetan egingo ditugu Bedaion, goizeko 10:00etatik 12:00etara. Gutxienez 6ko taldeak izango dira; gehienez 16 pertsonakoak. Erosi zure sarrera lehenbailehen!
Tokia: Bedaio (egin klik kokalekua ikusteko)
Eguna: larunbat goizetan, 10:00etatik 12:00etara
Prezioa: 12€/pertsonako
Amaiurko Errota eta dolarea + talo tailerra haurrentzat eta talo
dastaketa helduentzat. Urteak joan, urteak etorri, Amaiurko
errotarriek biraka jarraitzen dute. Arto ekologikoa, kimikorik eta
glutenik gabekoa ehozten dute bertan. Bisita gidatuetan, arto
ehotzearen erakustaldiak egiten dituzte
Udaberritik urte bukaerara arte:
larunbata, igande eta jai-egunetan.
Zubietan kontsultatu. Uztailean/
abuztuan eta Irailean (hilabete
erdialdera arte): egunero, astelehene-
tan eta ortzegunetan izan ezik.
Ordutegia:
10:00/12:00/ 16:30 Bisita gidatua +
talo tailerra (haurrentzat). Bisita
gidatua + Dastaketa (helduentzat)
Izen-ematea:
WhatsApp: 619 955 709
www.amaiurkoerrota.com
https://www.gipuzkoanatura.eus/eu/tailer-eta-hitzaldiak
https://www.gipuzkoanatura.eus/eu/tailer-eta-hitzaldiak
https://euskalirratiak.eus/aktualitatea/14926-iparraldeko-etxalde-biologikoek-ateak-irekiko-dituzte-apirilaren-28an?fbclid=IwAR0col_m0QMfu3eiEZXq8cJf9DiUjsUAV1Jl492PTGzgd48IX8rx0JYeeQA_aem_Abz2028ztE5FYN2XhebjuHeyMkN-cejWog65cUsAGNuw6UZXprbYUN_88C6S2i7Cyh3HNurywuNlVFv45-JDEtDI
Hileko azken igandeetan Artziniegako Udalak, Zabaia Landa Garapenerako Elkartearen laguntzarekin, tokiko produktuak kontsumitzailearengana hurbiltzearen eta balorean jartzearen aldeko apustua egin du Artziniegako Lurreko Merkatua izena duen merkatu berri honekin. 10: 30etik aurrera hurbileko produktuak erosi ahal izango dira, bai eskualdean edo eskualde mugakideetan eginak. Kalitatezko eskaintza izango da eta bertan gaztak, eztia, ogia, euskal pastela edo hestebeteak dastatzeko aukera izango da, baita artisautza produktuak aurkituko dira bertan. Artziniegako azoka berria bisitatzea aukera ona izango da tokiko produktoreak laguntzeko, Artziniegako ingurune naturala, kulturala eta ostalaritza edo merkataritza eskaintza ezagutzeko ere.
Amaiurko Errota eta dolarea + talo tailerra haurrentzat eta talo
dastaketa helduentzat. Urteak joan, urteak etorri, Amaiurko
errotarriek biraka jarraitzen dute. Arto ekologikoa, kimikorik eta
glutenik gabekoa ehozten dute bertan. Bisita gidatuetan, arto
ehotzearen erakustaldiak egiten dituzte
Udaberritik urte bukaerara arte:
larunbata, igande eta jai-egunetan.
Zubietan kontsultatu. Uztailean/
abuztuan eta Irailean (hilabete
erdialdera arte): egunero, astelehene-
tan eta ortzegunetan izan ezik.
Ordutegia:
10:00/12:00/ 16:30 Bisita gidatua +
talo tailerra (haurrentzat). Bisita
gidatua + Dastaketa (helduentzat)
Izen-ematea:
WhatsApp: 619 955 709
www.amaiurkoerrota.com
EMAN HARTURAKO:
Zirkuitu ibilbidea 2, Industrialdea 15
20160 Lasarte-Oria. Gipuzkoa. Euskal Herria
bizibaratzea@bizibaratzea.eus
+34 943371545